torstai 3. huhtikuuta 2014

Pesänrakennusvietti ala Hemutus



Aaaa, kuinka voi hormonit tehdä naiselle tälläisen? 


Esikoista odottaessa ei todellakaan ollut tämän sortin pesänrakennusviettiä. Lähinnä naureskelin muille odottaville ja niiden hömpälle asian suhteen. Noh nytpä sitten tuo pahainen iskenyt muhun nähtävästi kahden raskauden voimalla

Pinterest on läpi kulutettu ja pää räjähtää ideoiden suhteen :D ..Lisäksi olen hurahtanut tekemään erilaisia kuvakollaaseja. Kaiken kukkuraksi soitin jo äidillenikin, että tuo heti pääsiäiseksi minulle hänen ompelukoneensa, jotta pääsen hommiin. Eikä tossa mitään, jos ihminen olisi luonnostaan ompelija/askartelija.. mutta kun en ole :D :D Mieheni pyörittelee päätään ja naureskelee mun ideoille. Kerroin tekeväni lakanat sekä päiväpeitot lapsille itse, tähän kommentoi:
..että "teet varmasti 3-kulmaiset lakanat :D "

...Olen siis todellinen käsi näissä asoissa. Asiasta kertoo varmasti myös se, että ylä-asteen käsityötunneilla muut luokan likat kuto jotain polvimittasia villasukkia, samaan sarjaan kaulahuivin ja hanskat kun mää reppana kudoin suoraa nauhaa :D HAHA! Okei oon vasenkätinen, eikä kukaan koskaan osannut opettaa kutomisen hienoa lahjaa :D No can do. 

Asumme siis n.80 neliöisessä 2-tasoisessa rivarissa, jossa 3h+K. Pohjana pääpiirteittäin niin, että alakerrasta sisääntulo+keittiö+wc/pyykinpesu+ olohuone ja yläkerrassa 2x makuuhuone, wc ja sauna/peseytyminen. Juliuksen synnyttyä emme koskaan kokeneet tarpeelliseksi hoitopöytää, joten tässäkään tapauksessa sellainen ei hankintoihin kuulu. Alakertaan tulee pesukoneen päälle hoitopiste vauvalle ja yläkertaan sitten pinnasängyn päälle Brion hoitotaso, joka peruja Juliuksen vauva-ajoilta. Nyt siis päänsisäinen ongelma onkin muodostunut siitä, että tahdon Juliuksen "vauva-sisutus-huoneesta" vähän isomman poikien huoneen. Julius täyttää vauvan tullessa 2v, joten luonnollinen siirtymä tulee, että hänelle ostamme taaperosängyn ja vauva siirtyy Juliuksen pinnikseen. Vauva nukkuu pinnasängyssä meidän huoneessa ja Julius saa pitää oman valtakuntansa ;) 

Ostimme aikoinaan Ikean Ektorp- nojatuolin minulle "imetystuoliksi", joka sijaitsi Juliuksen huoneessa, mutta tällä hetkellä on meidän olohuoneessa. Tuo tuoli tullaan siirtämään meidän makuuhuoneeseen, johon teen pinnasängyn viereen oman emakko eli imetyspisteeni :D muahaa. Suurimman muutoksen kokee siis yläkerran makuuhuoneet. Onneksemme meidän master bedroomi on todella iso ;) 

Juliuksen huoneen värimaailma on tällähetkellä beige, valkoinen ja vaaleansininen. Mitään suuria muutoksia ei tule tapahtumaan, vaan lähinnä stailaus puolelle. Pyrin käyttämään joitakin jo kotona olemassa olevia juttuja, mutta muutamat tullaan uutena hankkimaan. 



hahaa ensimmäinen kuvakollaasi ;)

Suurin kuva siis tämänhetkisestä huoneesta. Tarkoituksena muuttaa värimaailma niin, että vaaleansinisen tilalle tulee "räheempää" eli harmaan eri sävyjä. Pinnasänky vaihtuu taaperosänkyyn ja matto yksinkertaisempaan. Tässä vaiheessa esiin astuu myös OMPELUKONE :D eli tarkoituksena tehdä valko-harmaa päiväpeitto sekä koristetyynyt sängylle. Koristetyynyissä haluaisin lisäksi näkyvän jotain pirteää väriä, kuten keltaista, oranssia, vihreää tai jopa eläinhahmoja (WOW :D). Varastostamme löytyy kuvan mukainen matto, tosin nelikulmaisena. Olen pitkään ihastellut Ikean Glansnävan verhoja vaaleanharmaan sävyssä, tosin meiltä löytyisi tumman harmaat Ikean Ritva-verhot myös.. täytyy testata ne ensin.


Pinnasänky siis siirtyy meidän makuuhuoneeseen. Pinnasänkynä Ikean Hensvik- malliston sänky. Reunapehmusteet vaihtoon ja tilalle värimaailmaltaan vakoinen, harmaa (ja vaaleanpunainen). Pinnasängyn päälle Brion hoitotaso ja pinnoihin kiinni tavarapussukka, johon saan ängettyä jotain tarpeellista, mikä ei hoitotasolle mahdu. Pinnasängyn viereen imetystuoli, kulmaan jonkunlainen pieni valo, jotta näkee vaihtaa yöllä vaippaa. Juliukselle emme hankkineet katosverhoa, mutta nyt sellainen tulee :D Juliuksen huone-kollaasissa näkyy pinnasängyn reunalla tuo beige-valko torkkupeitto, tämä on lahjaksi saatu Ämerikän ystäviltä ja peitto kulkenut matkassa mukana kaikki reissumme. Koen siis tärkeäksi, että tulevalla pikkuisella olisi oma peittonsa, jota mukana viedä. 
Vanhempani olivat maaliskuussa kylässä ja äitini osti täydellisen hattaran-vaaleanpunainsen vauvanpeiton Zara homesta <3 

Alkuun mietimme erilaisia vaihtoehtoja pinnasängyn tilalle, ensin olin hyvin vahvasti kääntymässä Stokken mini sleepiin, sen jälkeen Leanderin kehtoon, jonka jälkeen Oran Haikarapussiin, mutta kaikki nämä jäivät ajatuksista pois sillä palasin todellisuuteen ja tajusin, että tuo vanha Ikean sänky palvelee varmasti todella hyvin pienellä stylauksella :D ..ja mieheni kiitti rahan säästymisestä ;) 

Ainoa harmi minkä koen isossa pinnasängyssä on se suuri tila (vastasyntyneelle), tämän vuoksi olen leikkinyt ajatuksilla ensisängystä/kehdosta, jossa vauvalla olisi pienempi ja "turvallisempi" olla. Onnekseni löysin idean Babynestistä, eli "tilan pienentäjästä, vauvanpesästä" pinnasänkyyn. Rakastuin etenkin Sylvie's Babynest-merkkiin ja tuolta ajattelin sellaisen tilata, jahka osaan päättää minkä värisenä.. ;) 

Ideoita vauvan sänkyyn :)

..Tässä siis suurimmat ideat, joita olen ajatellut tehdä. Pientä sisustusta, mutta lopputulos mahtava mielestäni :D 


Mitä mieltä olette? 


-Henna- 















3 kommenttia:

  1. Aivan mahtavalta kuulostaa! Itsekin raskaana ja tämä postaus antoi potkua sisustukseen :D kiitos siis postauksesta olet mahtava bloggaaja :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitoksia :) Näitä sisustus juttuja on tulossa vielä lisää lähiaikoina :) Oon ihan hurahtanut!

    VastaaPoista
  3. Ihanan ihanan näköistä! Pienen miehen huoneesta tulee varmasti aivan yhtä tyylikäs kuin poika itse!;)

    VastaaPoista