keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Pariisi



Mikään ei piristä hormonaalisen tiineenä olevan naisen mieltä paremmin kun pieni irtiotto arjesta ja hetki Pariisissa. 

Olen aina unelmoinut pääseväni tuohon rakkauden mekkaan ja nyt yksi unelmstani on toteutunut. 

Lähdimme koko perheen voimilla perjantaina iltapäivästä Rouenista kohti Pariisia. Matkan taitoimme julkisilla. Rouenista Pariisiinhan ei kestä junalla kuin 1-1,5h, mikä ihana tekosyy siis uusia lähitulevaisuudessa matkamme ;) muahaa. Teimme jo matkaa varatessa päätöksen, että haluamme nähdä kaupunkia mahdollisimman paljon ja täten jätämme shoppailureissun toiseen kertaan. Ja tuo osottautui täydelliseksi päätökseksi, kun mukana alle 2-vuotias taapero: kaikkea ei voi saada kerralla. Julius on oppinut tässä matkan varella oikein hyväkäytöksiseksi ja malttavaksi pikkumieheksi (niin malttavainen kun taapero voi olla..). Hän on todella loistava matkakumppani. Tuon ikäisen kanssa matkustaessa tulee vain muistaa mini-ihmisen oma päivärytmi ja sen toteutus. Lähdimme kotona perjantaina siis Juliuksen lounaan jälkeen, juuri hänen päiväuni aikaan. Päiväunet hän matkasi rattaissa nukkuen. Pariisiin St. Lazaretin asemalle päästyämme vaihdoimme metroon, jolla suuntasimme kohti hotelliamme. Hotellimme oli n. 2,5km päästä Eiffel-tornista ja n.3km päässä Louvresta. Suosittelen Pariisin matkailijoille käyttämään ehdottomasti metroa, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella simppeli.  

Hotellille päästyämme ja pienen virkistäytymisen jälkeen jatkoimme matkaamme kaupungin sykkeeseen. Tässä vaiheessa poikkesimme hieman suunnitelmasta, sillä mieheni halusi käydä Abercrompiella ja minä Gap:in liikkeessä. Tuo Champ De Elyseellä sijaitseva Abercrompien liike on sinänsä jo nähtävyys :D ...en ole ikinä ollut missään niin hienossa liikeessa/yökerhossa/tilassa. Kerrassaan häkellyttävä omine sisääntuloineen ja paidattomine "sisäänheittä" miehineen. SIIS KÄY :D Haha. Gap:in liikkeestä löytyi kassillinen vaatteita minimiehelle ja tulevalle prinsessalle. Näistä lisää myöhemmin :) 

Tuon pienen ja virkistävän shoppailun jälkeen kävimme illallisella ihanassa Italialaisessa pizzeriassa, joka sijaitsee Champilla. Hinnat olivat hieman korkeammat kuin suomalaisessa ravintolassa, mutta olimmehan tietty ihan keskellä Pariisin pääkatua. Ruokailun jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti Eiffel-tornia. Iltavalaistuksella tuo torni oli niin upea kun kuvitella voikaan. Minimies meni ihan shokkiin onnesta nähdessän tuon rakennelman :D ...kotiin päästyämme olemme monesti katselleet kuvista "tornia, jonka katolla pyörii valo" hihi <3 Emme käyneet tornissa ylhäällä, ihailimme tuota alhaalta ja sitä ympäröivästä puistosta. 



Hyvin nukutun yön ja maittavan aamupalan jälkeen jatkoimme lauantaina matkaamme kohti Louvrea. Tiesin, että rakennelma olisi häikäisevä, mutta jotain rajaa. Tuo rakennelma, puistoineen ja suihkulähteineen oli uskomaton! ..ei ihan Sara Hildenin taidemuseo Tampereelta vedä vertoja :D HAH! ..Jotta matkamme olisi ollut täydellinen niin ihanien hetkien lisäksi saimme nauttia aurinkoisesta +24 asteen helteestä. 

Perfection. 





Kotiuduimme väsyneinä ja onnellisina lauantai iltana takaisin Rouenin pesäämme. 

Uskomaton kokemus. Käveltyä tuli tuon kahden päivän aikana lähemmäs 10h. Onneksi olimme mieheni kanssa valinneet kunnon kengät jalkaamme. Omassa kropassahan tuo kävely määrä on sitten alkuviikosta näkynyt väsymyksenä ja supistuksina. Jeje. Nyt ollaan siis siinä vaiheessa "olen raskaana" ;) 


-Hemutus- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti