torstai 12. joulukuuta 2013

Rään jälkeen paistaa aina aurinko



Meillä siis vietettiin täydellistä sisällä olo- viikkoa. Huh huh. Oli äidin mielenterveys koetuksella. Sellainen riiviö tuosta pikkujätkästä kuoriutui viikon aikana :D Lääkäriin raahauduimme eilen ja virukseksihan tuo meni sitten. Kuumetta ei viikonlopun jälkeen ollut mutta aivan jäätävä yskä ja räkäsyys. Nyt alkaa siis pikkuhiljaa helpottamaan, että kodin ulkopuolelle pystyimme (kehtasimme) mennä :) 

Pidimme tänään oikein "tutustu kaupunkiisi paremmin"- päivän perheenä. Julius laitettiin päiväunille vaunuihin ja ajatuksena oli, että mieheni kanssa kävisimme lounaalla sinä aikana. Jep. No eihän se(kään) mennyt kuin strömsöössä. Suuntasimme kohti yhtä Kiinalaista ravintolaa, jota olemme molemmet kuolanneet (tai lähinnä sitä ruokaa ollaan kuolattu) ..ja aivan kellon lyömällä poika heräsi tikkana ylös vaunuista juuri kun minä istahdin täyden ruokalautaseni kanssa penkkiin. Jippiii. 


Koitappa siinä sitten samalla syödä rauhassa ihanaa louanastasi, leikkiä apinaa, syöttää rusinoita ja yrittää löytää ravintolasta joka ikinen lamppu, liina, kynttilä mistä poika jaksaisi sen 5 sekunttia olla kiinnostunut.

Oma syöminen oli lähinnä "työnnä suuhusi mahdollisimman paljon kerralla aina kun poika on hiljaa". Oli todella rentouttava lunch ;) …lisäksi kun käsipuoli mieheni yritti syödä sushia. Ööö anteeksi niille viereisen pöydän hienoilla ranskalaisille herrasmiehille mieheni pöytätavoista ;) Mies istahti pöytään ihan onnesta soikeena "nyt mää maistan tätä" (nigiriä, jotka sattuivat olemaan todella isoja). Siinäpä sitten ylpeänä katsot miestäsi, kuinka hän poikkeaa mukavuusalueeltaan kerrankin ja vielä omaehtoisesti (jes!) ...TYÖNTÄMÄLLÄ SORMIN SEN KOKO HEL@£∞§∞IN SUSHIN SUUHUNSAjonka päälle niisti pitkän suomalaisen räkä-niistön. Ouuu mää olin sulaa vahaa. Noh näkipä nämä herrasmiehet kuinka tosi-suomalainen yksikätinen mies syö. Mutta huvittavinta on tuo, että hetki kun mies aukasee suunsa ja työntää sushin suuhunsa ihan onnessaan on palanut kunnolla verkkokalvolleni, voinpa siis palata hetkeen aina uudestaan ;)

Rentouttavan ja rauhallisen lounaan jälkeen lähdimme retkeilemään kaupungin sykkeseen. Pysähdyimme pieneen belgialaiseen suklaapuotiin ostamaan jälkiruoat, jonka jälkeen oli pakko päästä Juliuksen kanssa karuselliin: poika tykkää siitä niin kovasti. Tänään oli kylmin päivä mitä täällä on ollut, auringossa oli ihanan lämmintä, mutta vähänkin varjomassa tuuli kävi luihin ja ytimiin. Karusellin jälkeen kävelimme ympäriinä "vanhassa kaupungissa" kujat vain jatkuivat ja näkymät oli uskomattomat. Löysimme uuden pienemmän kirkon Saint Macloun, johon oli pakko päästä myös pyörähtämään. On tämä kyllä kaunis paikka. 


Jälkiruoka

Retkeilijät





Pikku kuja ja Saint Maclou

Saint Maclou

Saint Macloun urut

Henkeäsalpaavan upeat sisätilat

Retkeilymme päättyi lettu-kesteihin. Täällä on joulutorin yhteydessä erilaisia kojuja, joista saa lettuja, vohveleita ja muita uppopaistettuja nutella täytteisiä torttuloita (nam). Yleensä täällä siis lettuun laitetaan vain hilloa tai nutellaa. Suomessa kun teemme lettuja kuuluu lettuun aina hillo ja vanilijajäätelö tai hillo ja kermavaahto. Myyjä katsoi miestäni hieman huvittuneesti kun mies toivoi saavansa letun mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Noh eipä siinä mitään, myyjä alkoi paistaa lettua ja lopuksi laittoi hillon ja taitteli letun rullalle. Tässä vaiheessa jo mietin, että hitto se unohti sen kermavaahdon. Ei unohtanut. Hän vaan ei tiennyt, että se kermavaahto laitetaan sen hillon kanssa yhdessä sinne sisälle. Täälläpä se tunki sen letun hilloineen muovikuppiin ja siihen päälle sitten kermavaahto. VOILÁ!! Lopputuloksena, että tämä yksikätinen mieheni näytti hieman huvittavalta kun yritti syödä pienen pienellä lusikalla lettua kupista joka oli täynnä kermavaahtoa :D 


Lettukoju ja Julius

…Siinä se paistuu...

Ja tädää! Kuppilettumme :D 


Erittäin hauskan ja tapahtumarikkaan päivän jälkeen hyppäsimme bussiin ja matkasimme kotiin. Teki todella hyvää koko perheen päänupeille päästä neljänseinän sisältä ulkoilmaan ja ihmisten pariin. Laitoinpa tänään ihan ripsariakin ;) haha.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! 

Au revoir! <3 

ps. Bongaa blondi saldo viikolta: 1kpl seinähullun näköistä nähty torstaista torstaihin ja tämän päivän saldo: 2 aitoa. Vähissä ovat.




2 kommenttia: