sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulumarkkinoita, kolareita, irtokarkkeja ja pientä pummailua

Bonsoir!

Kotiuduimme juuri erittäin tapahtuma rikkaalta reissultamme. Kuten aikasemmin olen maininnut, että matkaamme täällä vain julkisilla. Niiden kanssa matkaaminen on a) helppoa b) halpaa c) nopeaa. Anyway, tänään odottelimme bussia pysäkillä ja jotenkin mulle tuli sellainen outo olo. Tiedättekö niitä hetkiä kun tulee vain joku asia mieleen mikä toteutuukin myöhemmin? Jos ette, niin ei sit mitään. Muut jatkakaa lukemista :D haha! 
Kuitenkin. Bussia odottelessa tuli vaan sellanen olo, että laitanpa Juliuksen valjaat kiinni vaunuissa. Pidän poikaa valjailla kiinni kyllä aika usein, mutta nyt tuli vaan sellainen vahva tunne. Taisin vielä miehelleni ääneen sanoa, että laitetaanpa jätkä kiinni kun bussilla mennään. 

Täällähän on vähän eri meiniki kun esim Tampereeen tkl:n busseilla. Porukoilla on täällä sellasia "nukeen rattaita" lapsilla. Ei siis tälläsiä järeitä Emmaljungia oo kenelläkään. Lisäksi bussiin otetaan kyytiin niin paljon kun vaan porukkaa tulee. Myös vaunuja tai niitä nuken rattaita :D 

Noh, hypättiin bussiin ja laitoin Juliuksen oikea oppisesta (ihan vahignossahan siinä oli tilaa) pyörätuoli paikalla. Jossain kohtaa samassa bussiaulassa oli me, kahdet nukenrattaat joissa n.2v mukulat, yksi mies jolla ihan vauva vaunukopassa ja 2 isompaa (n.4v) lasta siinä seurana. Lisäksi muut hangaroundaajat käytävillä. Siinä huristeltiin ja päähäni tuli sellainen fiilis että Julius istuu väärinpäin, että Tkl:ssa aina p-tuolit on selkämenosuuntaan päin. Noh yritäppä siinä vauhdissa käännellä täydessä bussissa vaunuja. Öö ei onnistu. Eipä mennyt kauakaan kun bussi ajoi kolarin. Jotain toista autoa päin/toinen auto ajoi bussiamme päin. Siinä vauhdissa kun törmää esteeseen niin kyllähän sitä tavaraa lensi niskaan aika kiitettävästi. ONNEKSI kenellekkään ei sattunut vakavasti mitään ja ONNEKSI Julius oli niillä valjailla kiinni, sillä hän olisi kyllä aika hienosti lentänyt kyydistä kun nokkakolari tuli… Tästä siis opetus: luota vaistoosi. Aina. Piste. Toinen opetus: laita lapsesi aina bussissa kiinni vaunuihin. Aina. Matkusta aina selkämenosuuntaan. Aina. Ja pidä kiinni itse toisella kädellä tangosta ja toisella vaunuista. AINA. Niin ja jos matkassasi on viikko sitten leikattu mies, laita sekin mahdollisesti valjailla kiinni ja selkämenosuuntaan päin. Aina

Päästyämme kaupunkiin lopulta
turvalliseti ajattelimme, että eihän täällä ole ketään. Ihan tyhjää. Kunnes eteemme avautui tuo kuuluisa Rouenin Joulutori. Siis aivan uskomaton paikka. Suosittelen kyllä kaikille. Tämä Rouenin joulutori on yksi Ranskan tunnetuimmista joulutoreista. Enkä kyllä yhtään ihmettele miksi. Meidän innokas ikiliikkuja 1,5v jätkäkin istui suu ammollaan ja katseli ympärilleen. Kävin Juliuksen kanssa ihanassa karusellissa. Taustalla soi joulumusiikki ja tien toisella puolella soitti jouluinen orkesteri. Ilmassa tuoksui vohveleiden, glögin, viinin ja suklaan ihanille aromeille. Jouluvaloja, ihmisiä ja upeaa tunnelmaa.





Siinä karusellissa olessa, Julius sylissä tuli aivan täydellinen pysähtymisen tunne. Harvoin tulee niitä hetkiä kun oikeesti pysähtyy hetkeen ja mielen täyttää sellainen täydellinen rauha ja onni. Tänään sen koin <3 




<3





Tuon karusellin jälkeen jatkoimme matkaa toiselle pienemmälle joulutorille, jossa oli valtava maailmanpyörä sekä miehellenikin jotain: peli"luola". Tiedättekö niitä pelejä mihin syötetään kolikoita ja ne tippuu alas ja sit toivotaan, että se kolikko tiputtaa reunalla olevat kolikot alas ja sit vielä toivotaan että viimeiseltä reunalta tippuu rahaa kerättäväksi. Siinä mieheni laitteli kolikoita intoa piukassa omaan masinaansa ja minä lähdin kiertelemään Juliuksen kanssa muita koneita. Yhtäkkiä yhdestä automaatista tippui kauhee kasa kolikoita ja voittolippuja meidän eteen :D haha. Saatiin voittolipuilla sitten Juliukselle pukkireppu :D jee! 





Voittaja ja reppu

Loppufiilistelyiden jälkeen reissumme huipentui siihen, että löysimme IRTTARIKAUPAN!! oujee, ystäväni AS Espoosta ainakin villiintyy tiedolle! Oli kaikkia valkoisiatoffeepallukoita, punasiahuulia, kirpeitä colakarkkeja, matoja yms yms :) NAM NAM nyt on kuule elämä mallillaan kun täältä on löytynyt tärkeimmät kaupat: LIDL ja IRTTARIKAUPPA. 




irttarikauppa

Ainiin ja kotiin matkustettiin pummilla. Kyllä. Bussi oli niin täynnä ettei päästy kuskille maksamaan :D muah. 

Se on hyvvöö yötä <3 (savolaista miestäni matkien..) 

8 kommenttia:

  1. Hui kamala tuo nokkakolari! :o Onneksi osasit ennakoida, ja ei käynyt pahemmin.

    Tää on aivan ihana ja positiivinen tää sun blogi. :) Hyvä mieli tulee kun lukee näitä postauksia, ja kirjoitat hauskasti ja elämänmakuisesti teidän elämästä sielläpäin. :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Janita! Oli kyllä hurjaa mutta onneksi ei sattunut vakavasti <3 mukava kuulla, että pidät kirjoituksistani ja tervetuloa mukaan matkallemme tämän blogin parissa :)

    VastaaPoista
  3. Sinun kirjotustapa on tosi loistava :) harvointapaa tälläistä. Ja tätä jaksaa lukea vaikka miten :)

    VastaaPoista
  4. Heippa! Mukava kuulla, että tyyli on mielenkiintoista :) Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaamme :)

    VastaaPoista
  5. Mahtava sisko ja sen huumori ja Ihana Rakas Julius ja reppu =) <3: Pökä

    VastaaPoista
  6. Ihana päivä!!! <3 Bussissa jännitysmomentteja lukuunottamatta. :) mutta onneksi mitään ei sattunut ja taas olette monta kokemusta rikkaampana. :)

    VastaaPoista