perjantai 29. marraskuuta 2013

ShoppailuKuningatar vs. Jäähykuningas

Hei!

Tilipäivä. Tuo ihana yksi päivä kun saa pröystäillä :D ..Oon alkuviikosta lähtien odottanut tätä päivää kuin pienilapsi joulupukkia, sillä pääsin yksin Rouenin keskustaan ihan aikuisten oikeesti vain shoppailemaan. Paniikkihan sitä synty jo eilen ja kovin huolissani miehellenikin kerroin, että ehdinköhän ollenkaan koko aikana käymään noissa kaikissa liikkeissä ja millä pystyn tekemään päätöksen: "Tämän mää haluan" ilman että päässä soi "Älä osta tätä vaan ostaa tää.." tai "entä jos seuraavasta liikeestä löytyykin SE juttu":D Kyllä. Elämän suuria päätöksiä. Noh, rankan syksyn ja monen mutkan takia olin kyllä päiväni ansainnut. 

Aamulla uhkasin miestäni (lainaten Kiinteistökuningatar Kaisaa), että "Mää ostan koko kaupungin tyhjäksi PÄIVÄSSÄ". Siinä vieressä vaan JM (mieheni) pyöritteli silmiänsä mun hömpälle. 

Meidän lähikaupan yhteydessä on tosiaan leipomo/leipäkauppa ja hinnat sielä ovat todella edullisia. Tänään mieheni äiti toi päiväkahvin seuraksi tälläiset herkut:
Leivosrasiatkin ovat niiin houkuttelevia ;)

uih, omenakakku-leivos

Noh iltapäivästä minä hyppäsin yksin bussiin ja karautin sillä kaupunkiin. Jotenkin yksin kun liikkuu eikä oo ketään kenen kanssa puhua (varsinkin kun en ole saanut vielä Ranskan liittymää puhelimeen), eikä noi fransmannit mua sinänsää ymmärrä että heille voisi höpötellä… (kuitenkin) tulee välillä kyllä ihan hyvää dialogia päänsisässä oman itsensä kanssa. Mm. bussissa laitoin merkille sen, että ihmiset tuijottaa mua. Olkoon se tää mun hemaiseva ulkomuotoni, mutta itse ehkä uskon enemmän tuohon hiustenväriin. Täällä ei oo yhtään blondia. Ei yhtään. Tästäpä nerokkaana sitten kehitin itsekseni BONGAABLONDI- kilpailun. Kyllä. Päivän saldo (2h ajalta): 1 kpl. (ja itsenäni en laske tähän kisaan..). Täytynee jatkaa tätä kilpailua. Kerron myöhemmissä postauksissa saldoja :D ..ihan vaan jos teitä kiinnostaa ;D 
Aivan ihana paikallinen kukkakauppa

Ihan perus Macarons-torni 

Suklaahimoisen unelma: torttukauppa


Olen etsinyt jo Suomessa ollessani täydellistä karvaliiviä. Theturriketta. Eikä ole löytynyt. Lisäksi hankinta listalla oli tuon turriliivin lisäksi Zaran perus alustoppeja. Kiitos äitini olen hullaantunut noihin toppeihin ja nyt vasta sain itsellenikin omat sellaiset vaatekaappiini. YES! Lisäksi pussiin tiensä löysi täydellinen harmaa kaulahuivi, zaran lepakkohihainen-musta-poolo sekä perus hiusten värisiä ponnareita. Palatakseni tuohon karvaan vielä niin olen jotenkin ihan hullaantunut karvan, neuleiden ja nahkan yhdistelmään. Varsinkin nahka ja karva. Eläimellistä menoa siis ;D 
Täydellinen karvaliivi 

Päivän asu


Kotiin kun lähdin kävin meidän lähikaupan kautta. Täällähän noissa pienissäkin elintarvikekaupoissa on suhteellisen isot viiniosastot. Ja on muuten vaarallisen halpaa. Mullehan kävi tietty vielä niin, että bongasin budjetilleni sopivat 1,3e punkkupullon (huom! Tilipäivän pröystäilyt) ja pamahdin kassalle sen kanssa, niin eihän kortilla voinut maksaa kun yli 5e ostokset. Noh siinä käden ulottuvilla ei ollut muuta kuin kauheen kokoinen 4,9e viinipullo ja badam siinäpä oli kotiväellä ihmettelemistä mun ostoksilleni. Viineillähän halusin tietenkin piristää kotiväkeä ;) 

Kotona minua odotti aivan super hellyyttävä ja hyväkäytöksinen 1,5-vuotias jätkä. Oli kuulemma ollut jäähykuninkaana ja joutunut jäähylle: kiljuu kuin sika ja mikään ei mene perille. Nyt on ilmeisesti tulossa 1.uhma tai 2.reagoi muutolle tai 3. reagoi siihen ettei JM pysty nostamaan leikkauksen vuoksi Juliusta syliin tai jopa 4.kaikki yhdessä :) Onhan tuo kiharapäinen isosilmäinen rusina todella hellyyttävä tapaus, mutta lähinnä toi kiljuminen on jotain mieltä ja korvia hivelevää :D ..naapureidenkin mielestä ;)

Illalla JM lähti katsomaan peliä ja minä pesin meidän ammeen tiskiharjalla (tärkeä tieto ;) ), jotta sain pojan laitettua kunnon pitkään kylpyyn. Julius rakastaa kylpemistä ja ihanaa kun meillä täällä Ranskassa on nyt kunnon kylpyamme. Kylpemisen jälkeen olikin supermies jo niin väsynyt ettei tarvinnut kuin suukko antaa ja poika nukahti :) ..nyt tämä äiti painuu kanssa untenmaille. 

Lopuksi vielä eiliseltä Katedraali- reissulta kuvapläjäys:

niin ja ps. tuo tiskiharja jolla pesin ammeen ei ollut meidän TISKIENharja :D vaan ihan pesutarkoitukseen ostettu pesuväline ;) 






Bonne nuit <3 

2 kommenttia: