torstai 28. marraskuuta 2013


Ensimmäistä viikkoa 


Sunnuntai meni ihan elpyessä tuosta matkaamisesta. Meillä on täällä Ranskassa neljähuonetta keittötä, ihan perus siisti asunto, jonka saan pienellä sisustamisella varsin kodikkaaksi :) Taloyhtiössämme asuu koko mieheni työpaikan väki. Tässä talossa on samalla firman toimistotilat sekä alakerrassa kuntosali, joka on myös meidän puolisoiden vapaassa käytössä. Ihanaa! 
Näkymä olohuoneen ikkunasta 

Talomme ulkopäin. Meidän asunto on tuo vasen yläkulma

Keittiö-ruokailutila


Maanantaina lähdimme tutustumaan kaupungin yhteen liikekeskukseen Docks 76:seen, jossa on myös paikallinen HopLop. Tuonne olisi tarkoitus mennä Juliuksen kanssa tässä lähipäivinä :) Lähdimme kotoamme bussilla. Bussi lähtee tuosta melkein meidän ikkunan alta. Bussimatka maksaa 1,5e/henk. ja matka tuonne kauppakeskukseen kesti n. 15min. Täydellistä. Bussit ovat todella siistejä ja matkustaminen niillä on todella joutuisaa ja mukavaa. Ajattelin ostaa itselleni jonkun 10-20 kerran bussikortin, jolla pääsemme varsinkin Juliuksen kanssa oikein helposti kulkemaan kaupunkiin ja takaisin :) 



Tiistaina löysimme LIDL:in!! Aaah ihanaa tuota ruokakeidasta :) Kotona Suomessa käymme paljon Lidilissä, joten toivoin kovasti löytäväni sieltä perus elintarvikkeita, joilla taikoa arkiruokaa. Ja kyllä. Sielä oli jopa paistopiste! ou jee, löysin myös salaattia, appelisiini mehua, luonnon jugurttia ja suht.normaalin makuista paahtoleipää ;) Ihanaa!! 
Jee Lidilin mozzarellaa :) 


Keskiviikkona tutustuttiin mieheni äidin kanssa tähän meidän kodin ympäristöön. Löysimme tuosta tien toiselta puolelta ihan ok puiston. Sinne voidaan Juliuksen kanssa päivisin mennä :) Ihanat ilmat olleet täällä. Aurinko laskee 17:30 ja päivisin on ollut +10 astetta. Helposti pärjää nahkatakilla. Monet paikalliset naiset uhmaavat säätä jopa ballerinoilla ;) …huii :)

Tänään torstaina kävin itse kokeilemassa asuntomme kuntosalia. Kuntosali koostuu kahdesta eri huoneesta: aerobisesta puolesta, jossa on juoksumatto, spinnigpyörät sekä soutulaitteet sekä ihan kuntosalista :) Puitteet on kyllä todella hienot! Tulipa itse pidettyä omatoiminen spinning tunti ja 60min aikana sain kulumaan lähes 600kcl. Nyt kelpaa syödä croissantteja ;D Illalla kävimme perheen kesken tutustumassa kaupunkiin sekä upeaakin upeampaan Katedraali Notre-Dame de Roueniin. Henkeä salpaavan upea paikka :)




Aivan ylisöpö lasten lelukauppa :) 


Huomista odotan kyllä kunnolla, sillä tämä mamma pääsee yksin tutustumaan kaupungin vaatekauppoihin. Perfection :)


Heippistä :) 

Ps. Antakaa anteeksi kirjoitusvirheet. En ole vuoden 2010 ja amk:sta valmistumisen jälkeen kirjoittanut mitään muutakuin tekstiviestejä ;D tästä tää ruoste poistuu pikapuoliin :)

4 kommenttia:

  1. Bonjour Madame!<3 Huippua lukea kuulumisia täältä ja ihania kuvia!:))

    VastaaPoista
  2. Bonjour vain ihanainen <3 Kuvat ovat vielä vähän mitä sattuu mutta maanantaina onneksi saapuu järkkäri tänne luokseni ;)

    VastaaPoista
  3. Oi että onpa ihanan näköistä!! :) ja kiva tosiaan lueskella täältä teidän olemisesta siellä!

    VastaaPoista