perjantai 11. joulukuuta 2015

After 3 weeks

Bonjour! 



No niin eli elämämme Chamonixissa on alkanut. Selvisin kolmen viikon yksinolosta kiitettävästi. Viimeiset neljä päivää meni kyllä sellaisessa kaamospyörteessä ettei mitään tolkkua. Pääsinpä kuitenkin nauttimaan työpaikkani pikkujouluistakin, mikä teki kyllä tälle mammalle hyvää :D (kiitos ja anteeksi juhlaväelle :D) 

Lensimme Helsingistä Geneveen, josta matkasimme noin tunnin autolla Chamonixiin. Todella näppärää. Viime talvena kuitenkin lensimme Pariisiin, josta oli 4,5h ajomatka Dijoniin. Matkustuspäivät venyivät siis älyttömän pitkiksi. Tavaraa oli tällä kertaa ennätysmäärä, sillä nyt aiemmasta poiketen piti matkaan raahata siis kaikkien talvivaatteet, kenkineen ja asusteineen. Hiki meinasi tulla Suomen päässä pakatessa, sillä jaloissa pyöri nuo 3- ja 1-vuotiaat terroristit. Huh. Pakkaus tapahtui siis lopulta yön pikkutunneilla lasten nukkuessa, sillä Eelin purki laukkuja sitä mukaa mitä sain tavaraa laitettua. Todella kröhöm miellyttävää siis ;) Päätin siis ensimmäisen pakkauspäivän jälkeen, että pakkaan kun lapset ovat yöunilla. 

Pirteä pakkaaja :D mökömökö.. 

Lentokentälle matkustimme kahdella isolla henkilöautolla, sillä tavaraa oli niin paljon. Yhteensä kamaa kertyi 4 matkalaukkua, rattaat lentolaukkuineen, 2 kpl turvaistuimia, 3 käsimatkatavarat. Lentohan Geneveen Helsingistä on lyhyt n.3h. Juliuksen kanssa matkustaminen on jo niin helppoa ja pikkumies on tuohon koneessa istumiseen tottunut. Mutta Eelin. Mieleeni tuli vain muistot kun Juliuksen kanssa lensin ekoja kertoja, myöskin hänen ollessaan 1v4kk.. Viime vuonnahan lentäminen noiden kahden kanssa oli mielestäni suht helppoa kun Eelin oli ihan vauva. Mutta kuinka onkin haastavaa lentää ja matkustaa tuollaisen +- 1,5-vuotiaan kanssa. Ihan peräreiästä :D 


muutama laukku

Lentokentällä menossa lähtöselvitykseen :)

"Eelin tahtoo syliin, Eelin ei tahdo syliin, Eelin tahtoo rusinoita, Eelin ei tahdo rusinoita, syliin, lattialle, syliin, pois, lue kirjaa, heitän kirjan lattialle, rimpuilua, laulua, rimpuilua, rusinoita" 


Takeista peti lattialla ja Ipad käteen :) 

APUA :D Soijahan siinä äidillä pukkasi. Onneksi lennolla oli mukana mieheni vanhemmat, joten sylissä pomputtelijoita riitti tällä kertaa :) 

Kotona Chamonixissa olimme puoli yhdeksän aikaan illalla. Pikainen silmäys uudesta kodistamme ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Koti on aivan ihana. Torstaina kun aamu valkeni oli niin hullua katsoa ikkunasta ulos ja nähdä nuo vuoret. Aivan käsittämätön näky. Vielä viikonkin jälkeen lasten päiväunien aikaan huomaan vaan tuijottavani ulos tuota maisemaa. 
Asumme n.5min kävelymatkan päästä Chamonixin keskustasta. Eli käytännössä "keskellä". Jäähallille kävelen rattaiden kanssa n.15-20min. Elämä on sillälailla siis helppoa, ettei tarvi istua busseissa/ratikoissa etc.. Lähimpään pikkukauppaan kävelee n.3-5min ja isompaan ruokakauppaan n.10min. Kerran viikossa pyrimme pääsemään Chamonixin alapuolella olevaan isoon Carrefouriin, tuonne ajaa autolla n.20min. Ihan tässä Chamonixin keskustasta ei ole juuri muutakuin urheiluvaateliikkeitä ja kalliimpia fashionputiikkeja, mukaan lukien Montcler ja Chanel. Onneksi löytyy Benetton, josta saa sitten omalle rahakukkarolle sopivampia hankintoja tarvittaessa ;) :D haha! 

Olohuoneen ikkunasta

Kotipihasta maisemat

Julius 



Talomme nimi on Villa des Fleurs. Kotimme on 2 makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja kylpyhuone. Oikein sopiva ja kompakti meille neljälle. Asunto on äärettömän puhdas ja siisti. Keittiössä ja kylpyhuoneessa nykyaikaiset kodinkoneet ja tarvikkeet. Hyvin viihtyisä ja seutu on turvallista lasten kanssa olla ja mennä. Puistoja ei ole missään (yllättäen :D) Jäähallilla on iso urheilukenttä ja yksi pikkuinen leikkipaikka. Nyt vain odottelemme, että lunta tulisi kunnolla, jotta pääsisimme pulkkailemaan ja luistelemaan.
Nyt päivät ovat kuluneet siinä, että olemme tutustuneet ympäristöön sekä "ottamalla kiinni" arjen perusrytmistä. Olemme käyneet lounaalla jäähallin omassa ravintolassa, sekä kahvitelleet muutamissa kahviloissa. Ja tietenkin ulkoilleet lasten kanssa ;) 

Villa Des Fleurs 

Julius ja Eelin Macarons leivoksilla


Keskusta



Tänään olisi Juhon työpaikan sponsori-ilta, johon tarkoitus olisi osallistua koko perheen voimin. Mukava päästä näkemään muita aikuisia ;) hah. 

Terkuin Henna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti